SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Tuesday, June 02, 2009

Kikkers, kevers en kamers

Hola! Hier een eerste berichtje vanuit Costa Rica. Vele anekdotes in m´n hoofd die allemaal een blogje waard zijn... weet niet hoeveel tijd ik heb, maar niet zo heel veel. We ´moeten´ ook weer eens naar ´t strand natuurlijk!

Kevers
In de vorige plaats, Tortuguero, een klein dorpje dat je alleen kunt bereiken met boot, middenin de jungle, kochten we bananencake (zonder melk!) voor op onze trip de volgende ochtend. Als ontbijt, want we moesten al om 5.20u klaarstaan voor een boottocht door de jungle. Goed idee leek ons. Tot ik die avond in m´n tas keek en allemaal gaten in het papieren zakje van m´n bananencake zag zitten. Ik even kijken, loopt er zo een (echt) enorme kever over m´n hand weg. Haha, toen kon ik toch niet anders dan gewoon gillen van de schrik. Bahbah, zo´n beest van 10 cm lang ofzo kwam uit mijn bananencake gelopen. Gelukkig had Judy geen last van zo´n beest en hebben we de volgende ochtend haar cake gedeeld. Maar jammer was ´t wel, want de cake bleek echt ontzettend lekker! (we hebben de kever daarna trouwens neergemept, want ´t leek ons niet zo´n lekker idee als die ´s nachts zo over je gezicht zou lopen).

Kikkers!
Gisteren zijn we van Tortuguero naar Cahuita (zitten we nu) verhuisd. Met een boot die er veel trager uitzag dan dat ie ging hebben we een tocht van 3 uur gemaakt van daar naar Moín (dé bananenhaven van Costa Rica, daar ook de grootste bananenboot ter wereld gezien). We zaten op de boot met 3 Israeli´s die we eerder ook al eens waren tegengekomen. Uiteindelijk wat met ze gekletst en toen we in Moín stonden en verder moesten besloten dat we samen verder zouden reizen. Zij wilden ook naar Cahuita. We waren vastberaden om vanaf daar een bus te nemen (en daarna nog een bus), maar lieten ons uiteindelijk toch ompraten om met een taxi via Puerto Limon naar Cahuita te gaan. Ik had de luxeplek voorin, de andere vier zaten achterin ´t kleine karretje, letterlijk opgestapeld.

Bananen en kokosmelk
Geen spijt gehad van die trip, want de chauffeur was werkelijk fantastisch en een kletser. Hij heeft veel over allerlei dingen uit Costa Rica (alle soorten bananen bijv) verteld. Maar dat niet alleen: we zijn met hem naar een bananenplantage geweest waar hij uitgelegd heeft hoe Chiquita z´n bananen produceert. En daarna hebben we nog ergens kokosnootmelk gedronken (niet wat je je erbij voorstelt, ´t was doorzichtige ietswat zurige dunne drank). Die kokosnootmelk kwam trouwens rechtstreeks van de boom langs de weg. Hij sneed die kokosnoten ter plekke voor ons open. Zoiets had ik me nog niet eens voorgesteld bij Costa Rica, dacht niet dat dat zomaar ´kon´, maar ben blij dat ´t wel gebeurd is. Al vond ik ´t drankje niet eens zo heel erg lekker.

Kikkers en kamers
Toen we eenmaal aankwamen in Cahuita met de jongens een hostel gezocht, halve dorp afgelopen want of de 2-persoonskamer was te duur of de 3-persoonskamer was te klein. Maar ´t is gelukt. Daarna bijgekomen, want de dag ervoor duurde van 4.45u ´s ochtends tot 1 uur ´s nachts. ´s Avonds echt superlekker carribisch gegeten (met vis!). Iemand nog tips voor lekker Caribisch eten in Utrecht?
Daarna in de bar aan de overkant gezeten en cocktails en bier gedronken met de jongens. En we hebben hen wat Spaans geleerd (in de taxi al), zij ons wat Hebreeuws en wij hen wat Nederlands. Erg grappig allemaal. Sabbaba!
Toen we genoeg gedronken hadden weer terug naar ´t hostel en voor onze deur zagen we zo een kikker naar binnen glippen. Ieuw! We zijn toch niet echt van die meisjes-meisjes, maar een kikker in onze kamer? Nee, bedankt. Gelukkig hadden we de mannen nog in de buurt die samen (met ons) op kikkerjacht zijn gegaan. Uiteindelijk ving een van de Israeli´s hem in z´n hand en is ie daarmee naar buiten gegaan. Phew! Blij dat ze er waren toen.

Vanochtend zijn ze weer weggegaan voor een wandeling en daarna gaan zij verder door naar ´t zuiden (en daarna Panama). Wij reizen ze binnenkort wel achterna, want we gaan ook nog wat zuidelijker, naar Puerto Viejo. En heeeeel misschien nog een dagje naar Bocas del Toro (eilandengroep in ´t allernoordelijkste van Panama).

Maar wij gaan hier eerst nog even over ´t strand sjokken, de zee in en als ´t een beetje geschikt is hier ook snorkelen.

Ohja, m´n telefoon doet ´t niet echt. Kan geen smsjes versturen, dus misschien komt er ook wel niets aan. Maar dan sms Judy maar als je wat dringends hebt.

Labels: ,

2 Comments:

 • At 06 June, 2009 15:16 , Blogger 4duckie2see said...

  Mooie verhalen! Israeli's zijn luxebeesten he, lekker met de taxi?! In Cambodja zat ik ooit met vijf man op de achterbank (en de voorstoel was ook voor duo). Dus het kan nog voller ;-) Verlangde toen best naar een gewone bus...

  Hierbij nodig ik je uit voor etentje bij Taberna Dushi bij mij achter -caraibische tapas. Zijn we daar ooit al samen geweest?

   
 • At 07 June, 2009 01:14 , Blogger SnoopS said...

  Haha, Israeli's waren in dit geval wel kritisch ja. Bij kamer uitzoeken daarna ook.

  En 5 man, ook in zo'n klein karretje? Zat je bij iemand op schoot? Hier pasten echt maar 3 smalle mensen naast elkaar op de achterbank. De vierde zat erbovenop.

  En tentje ken ik dus al, maar wil er graag nog es heen!

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home