SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Saturday, May 28, 2005

Erik & Diederik: niet hip, wel vernieuwend

Bewijzen hoeven ze zich eigenlijk al niet meer. Erik en Diederik zijn gewaardeerde cabaretiers met succesvolle shows. Na een reeks 'Mannen' (op de maan, van de wereld, met vaste lasten) werd het tijd voor iets nieuws. En vernieuwends!

Erik verdient zijn geld met typetjes spelen en winkels openen, terwijl Diederik een antiquariaat heeft (winkel waar tweedehands boeken worden verkocht). Antiquariaat Oblomow is tevens de plek waar deze voorstelling zich afspeelt.
Hier staat een plaatje van Erik en Diederik met boeken

Het antiquariaat wordt vooral bezocht door Erik van Muiswinkel, die daar zijn typetjes opvoert. Ook zijn er sterke dialogen en verhalen waar goed over nagedacht is. Sterke punten uit eerdere shows komen weer terug... geschiedenisverhalen, quotes uit boeken en een kritische blik op boeken, de wereld en zichzelf. Maar ook de typetjes zijn net zo sterk als in eerdere shows. En wat echt niet vergeten mag worden zijn de liedjes! Waar ze eerder meestal 'gewoon' op het podium liedjes brachten, zijn ze nu verkleed als twee Engelsmannen uit een boek (genoemd in de show) en zingen ze met een geweldig Engels accent liedjes over boeken en het antiquariaat.

Denk je de show door te hebben, het verhaal te begrijpen, de grappen te snappen, weten ze je ineens te verrassen. De hele show past in een groter kader, namelijk de werkelijkheid!

Als je een avond hardop wil lachen, zijn Erik en Diederik niet de goede cabaretiers. Maar wil je van binnen lachen, doordenken, genieten, diepgang in cabaret, zelfspot, cynische opmerkingen en iets anders dan alle 'hippe' cabaretiers zoals Jochem Myjer en Guido Weijers... dán wordt het toch eens tijd naar Erik van Muiswinkel & Diederik van Vleuten te gaan!

Erik van Muiswinkel & Diederik van Vleuten met Antiquariaat Oblomow, gezien op 26 mei in de Stadsschouwburg Tilburg

2 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home