SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Saturday, May 14, 2005

Sarah Bettens doet haar best

Het publiek bestaat uit een mengelmoes van jonge, veelal lesbische meisjes en wat oudere jongeren. Een enkeling draagt een shirt van K's Choice. Veel jonge fans dragen een shirt van hetgeen waar we voor zijn gekomen: Sarah Bettens. Live in de té grote zaal van 013. Van de 2200 mensen die in de zaal passen, zijn maar zo'n 400 aanwezig. Toch ziet de zaal er nog redelijk gevuld uit, door gordijnen aan de zijkant en het afsluiten van het balkon.

Sarah maakt een ontspannen indruk. Ze speelt met veel enthousiasme een aantal liedjes van Scream en een cover (Stuck in the middle with you). Ook enkele populaire k's Choice-nummers zoals blijven niet onaangeroerd. De populaire liedjes Butterflies instead, Believe en Not an addict worden naar hartelust meegeblèrt. Zelfs de maniertjes uit het k's-tijdperk, zoals het wapperen met de handen bij Believe, zijn de fans niet vergeten. Dit is toch enigszins vreemd, gezien de zeer jonge leeftijd van de meisjes vooraan ten tijde van het succes van k’s Choice.Tussendoor zegt Sarah alleen dankjewel, tot ze halverwege het optreden een impuls uit het publiek krijgt. Ze heeft een liedje gemaakt, getiteld Daddy's gun. Bij het spelen van de eerste akkoorden gaat ze de mist in, waarna ze kan benadrukken dat het om een gloednieuw lied gaat. Na afloop van dit - overigens prachtige - liedje roept iemand door de zaal: "’t Ging best goed". Sarah moet hierom lachen en geeft aan blij te zijn met deze feedback. "Daar heb je nog eens iets aan. En deze reactie was toch leuker om te horen dan zoiets als dat ging niet zo best." Later volgt nog een “we doen ons best” en dan blijkt dat het publiek dat ook moet doen. Come over here wordt niet sexy genoeg meegezongen. Ze raakt nog niet opgewonden van de zangstijl van het publiek bij dit nummer, dus daar wordt nog even aan gesleuteld.

Sarah heeft er na zeventien liedjes nog geen genoeg van en betreedt nog twee keer het podium. Als ze bij de tweede toegift alleen op het podium staat, is het zo goed als stil. Ze sluit haar concert af met Don’t let me drag you down en laat het publiek met kippenvel achter. Voor de kleine groep die de moeite heeft genomen naar 013 te komen, heeft Sarah bewezen dat ze haar best doet een goed optreden neer te zetten. En dat is niet zonder succes. Iemand uit de zaal verwoordt dat uitstekend met: “Dat ging heel goed!”

6 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home