SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Wednesday, May 04, 2005

Cabarestafette...lachmarathon?

Gisteren in de Stadsschouwburg van het gezellige Tilburg: cabarestafette. Een avondvullend programma waarin drie (beginnende of nog-niet-succesvolle) cabaretiers een half uur van hun programma laten zien.

Deze avond mocht de Utrechtse Dorine Wiersma openen. Ik zag haar eerder al tijdens de opening van het theaterseizoen in 't Werftheater staan met hetzelfde programma. Ze speelt vooral cabareteske liedjes op haar gitaar, maar gebruikt ook jongleerballen en een kruik als attributen. Tussen haar liedjes door heeft ze niet zoveel te melden, waardoor een show van een half uur wel lang genoeg is. Pas zag ik Jochem Myjer's show voor de tweede keer, daar moest ik weer net zo hard om lachen als tijdens de eerste keer kijken. Helaas weet Dorine Wiersma dat niet voor elkaar te krijgen, de show wordt er de tweede keer niet bepaald beter op. Dorine is wat mij betreft dus geen aanrader.

Wie wel een mogelijke aanrader is, is de Rotterdamse Berry Lussenburg, winnaar Geen liedjes op gitaar, maar snelle grappen en flitsende muziek. Hij zette een mooi beeld van een asociale beller in de trein neer! Ik vond zijn show leuk, maar om te oordelen of 't een blijvertje is zou ik toch z'n hele show moeten zien.

De hit van de avond was (natuurlijk ;-)) een Brabander, de Eindhovense Ronald Groenemond. Wat een show, wat een snelle praat, wat een Italiaans, kortom... wát een programma! Hij had de zaal aan 't lachen, bijna z'n hele show door. Geweldig hoe hij vertelde over zijn bezoek aan familie in Sicilië, het onbegrip over de term "Spek" (tevens de naam van z'n show) in het Italiaans en de Vikingen (of is het nou Viekingen). Deze naam kun je maar beter onthouden, want als 'ie in de buurt is wil je em niet missen! Zo, dat was een geslaagd avondje cabaret!

2 Comments:

 • At 04 May, 2005 21:45 , Anonymous Anonymous said...

  Heej!

  Wat grappig...ik was een paar dagen eerder ook naar t cabarestaffete geweest. Erg leuk ook. Bij ons waren Delft's Blok (leuk), Ruben & Nathan (aanrader!) en Paul Smit (zeer irri) er.
  Maak je op een leuke manier kennis met die nieuwelingen...

  Spreek je gauw weer!
  xxx Marleen

   
 • At 06 May, 2005 07:43 , Blogger Duckie said...

  En lachen is gezond he?! :-D

  Lussenberg komt trouwens uit Vlaardingen..

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home