SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Thursday, April 14, 2005

Sorry.

Eentje uit de oude doos:

Sorry. Wat zegt sorry nog als je al 50 keer sorry voor hetzelfde hebt gezegd? Zeg je dan sorry omdat het hoort, omdat 't normaal is, omdat 't misschien zelfs gewoonte is geworden of zeg je sorry voor dat je die slechte actie/eigenschap blijkbaar maar niet af kan leren. Dat het je echt spijt dat iemand dat nóg een keer mee moet maken. Ik vraag me af waaorm je sorry zegt. Als je sorry zegt is het eigenlijk al te laat, dan heb je al iets fout gedaan. Kon je dat nou niet bedenken toen 't nog gaande was? Dan was je op tijd, dan kon je je herstellen, dan was er geen sorry nodig. Wat heb je aan zo'n woordje achteraf? Dan is 't al gedaan...

4 Comments:

 • At 14 April, 2005 16:29 , Blogger Jop said...

  Je hebt inderdaad gelijk dat mensen de waarde van 'sorry' niet meer inzien. Het wordt veel te gemakkelijk gezegd, en echte schuldbetuigingen kom je inderdaad amper meer tegen. Jammer!

   
 • At 19 April, 2005 20:55 , Anonymous Mark K. said...

  Ja, lekker makkelijk. Is dat niet met heeel veel woorden. Maar goed, je hebt er weer een blogtekst bij!!

   
 • At 19 April, 2005 20:56 , Anonymous Mark K. said...

  Sorry

   
 • At 27 April, 2005 15:16 , Blogger Duckie said...

  Niet excuseren, maar uitkijken leren.

  Dat was een wijze les van mijn vader...zo eentje waar ik mij nooit aan houd :-) (Of was het nu Niet pardoneren, maar uitkijken keren?)

  Sorry is het juiste woord, als jij bij iemand op zijn tenen bent gaan staan, je glas bier omkiepert... Maar in situaties waar je iemand echt pijn hebt gedaan, dan volstaat het al lang niet meer.

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home