SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Saturday, October 08, 2005

Racoon tussen de bioscoopstoelen

In een volgepropte foyer van de Camerabioscoop in Utrecht wachten we deze keer niet alleen op een film. Het Nederlands Filmfestival schotelt ons namelijk een trilogievideoclip met concert van Racoon voor. Om iets voor zessen worden we verlost van de hete foyer en mogen we de, afgezien van rijen persmensen, lege zaal betreden.

Nadat de zaal helemaal gevuld is en de aankondiging is gedaan, wordt de trilogieclip vertoond. Deze clip is ook te vinden op de dual disc van de single Love You More. Zoals de naam al zegt, drie (video)clips die bij elkaar passen. De clips, geregisseerd door Willem Gerritsen, zijn gemaakt bij liedjes van de laatste cd Another Day. De drie delen horen respectievelijk bij de singles Happy Family, Love You More en Laugh About It.

Het thema van de drie clips is duidelijk liefde. De personen, maar ook de settings zijn in alle clips dezelfde. Zelfs de situaties komen terug: Bart, de zanger, maakt plezier met zijn vriendin, een echtpaar maakt ruzie terwijl hun kind tussen hen in staat en oma verkoopt de 'liefde' in de vorm van cadeautjes in haar winkel. Af en toe zie je ook nog een zingende Bart voorbij komen. Het zijn leuke clips, maar er zit helaas weinig opbouw in de trilogie.


Nu is het tijd voor een concert tussen de bioscoopstoelen, zoals ons beloofd is. De mensen van Racoon vinden een bioscoopoptreden wel spannend en daarom wordt ons gevraagd vooral te doen alsof we niet in een bioscoop zijn. Toch blijft iedereen rustig zitten en komt het optreden wat moeizaam op gang. Het enthousiasme komt je vanaf het podium tegemoet, maar de reacties zijn matig. Misschien komt het wel door die relaxte bioscoopstoelen. Bij Happy Family springen een paar meisjes op, waarna de rest van de zaal volgt en de stoelen de rest van het concert opgeklapt blijven. Bart is hier zichtbaar blij mee en zingt: 'It would be nice if we could all just sit together', met een lach op z’n gezicht. Her en der wordt gedanst, geroepen en hard geapplaudisseerd. Love You More wordt zelfs uitbundig meegezongen. Bij de rustige liedjes wordt er wat meegedeind en niemand zoekt zijn bioscoopstoel nog op. Nog enigszins beduusd, maar blij brengt Bart het nieuws dat ze een gouden plaat hebben. We krijgen veel liedjes van Another Day voorgeschoteld en twee oudjes, Blue en Particular.


Na zo’n drie kwartier optreden houdt Racoon ’t weer voor gezien. De presentator vertelt ons dat het afgelopen is, maar na teleurgestelde aaah’s uit de zaal bekent hij dat we mogen schreeuwen voor meer. Met resultaat: de mannen sluiten hun voorlopige bioscoopcarrière af met de woorden uit Lose Another Day: 'Never said goodbye'.

Komt deze recensie je bekend voor? Het zou kunnen dat je 'em hier hebt gezien...

7 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home