SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Wednesday, October 03, 2007

Master: ook van meesterlijk niveau?

Na het behalen van m'n bachelor ben ik nog niet klaar. Dit jaar is het laatste jaar, onder een andere naam (Communicatiestudies) en een iets hoger niveau. Tenminste, dat is het idee. Wat betreft het tempo is dat zeker het geval. Ik heb in 3 weken nog nooit zoveel moeten lezen, presenteren en tentamens maken (3 presentaties, 2 tentamens, 1 verslag (met onderzoeksvraag/operationaliseringen/theoretisch kader en methodologie). En de stof is ook best moeilijk, zeker bij Het bewerken van persberichten ligt het niveau van de artikelen wel redelijk hoog. Maar bij de tentamens blijkt het dan uiteindelijk met een goede voorbereiding weer allemaal reuze mee te vallen. Het tentamen van Vragenlijsten & vraagformulering was kort (1 uur) en veel feitelijke vraagjes. Tentamen nummer 2, van Persberichten, duurde dan officieel wel 3 uur + een extra tentamenvraag voor thuis, maar ook dat viel gelukkig mee. De thuisvraag was ingewikkeld, maar daar kon ik lekker op m'n gemakje over nadenken. En het tentamen bleek te bestaan uit allemaal proeftentamenvragen met wat aanpassingen daarop. Dus dat is ook alweer binnen...

Van bijzonder hoog niveau is 't dus uiteindelijk allemaal niet. De cijfers zijn er trouwens ook niet naar, al heb ik dat eerder gehoord. Dat mensen alleen maar hoge cijfers halen (of meteen onvoldoendes) bij mastervaken. Maar mij hoor je niet klagen over 7,5en en 8minnen.

Het is allemaal alleen wel enorm veel! Nu nog even zien hoe 't met de onderzoeken gaat verlopen. Bij vragenlijsten mogen we wel 150 (slik!) proefpersonen een vragenlijst laten invullen, maar dat hebben we al opgelost door langs te gaan op een middelbare school. Kunnen we veel scholieren in 1x strikken! En bij persberichten moeten we 't onderzoek nog gaan verzinnen en uitvoeren... maar daar hebben we nu nog 4,5 week de tijd voor... eitje! ;-)

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home