SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Friday, February 11, 2005

Wegdromen

Dromen doe je tijdens je slaap in bed. Dagdromen overkomen je bij een college. Wegdromen mag bij een heerlijke feel-good movie of liefklinkende muziek. En ik ben een talent, ik beheers alledrie perfect! Nouja, voor zover het te beheersen is dan.

Dromen zijn rare 'dingen', als je ze enigszins hebt weten te onthouden word je vaak verward wakker. De gedachtes "Was het echt?" of "Hoe kom ik dáár nou weer bij?" komen vaak naar boven. Heel interessant hoe je je onverwerkte gedachtes, je onderbewustzijn 'kwijtraakt' in je dromen, zodat je je de volgende ochtend gaat afvragen hoe je er ooit bij gekomen bent. Hoe je aan die onbewuste bewustgeworden gedachtes komt. En als je vervolgens probeert de droom te omschrijven, op te schrijven, is 'ie niet meer grijpbaar. De droom wordt te uitgebreid, delen zijn ineens 'weg' of verzin je er maar bij, omdat je het niet precies meer weet. Dan is de droom ineens weer zo onaantastbaar, je kan er wel over nadenken, maar 'em precies opschrijven lukt niet.

Dagdromen is heerlijk, even weg van de wereld, even je zorgen vergeten. Net als bij een leuke feel-goodfilm. Je maakt even plaats voor andere, vaak prettigere, gedachtes. Even niet na hoeven denken over jouw sleur, maar lekker meeleven met een man of vrouw die ook in zo'n sleur zit, maar waarvan je al weet dat 't allemaal goedkomt. Dat hij of zij aan 't einde van de film gelukkig zit te zijn met iemand anders. Perfect. Two weeks notice is daar een goed voorbeeld van ;)

En sommige muziek kan je in zo'n zelfde sfeer brengen. Heerlijk wegdromen met een liefklinkende stem op zoete gitaargeluiden. En dan lekker meezingen (zonder dat iemand er last van heeft ;)) Zoek je nog zoiets? Luister eens naar Solo (http://www.songsnsounds.com), een project van de Utrechtse J Perkin en Simon Gitzels. Maar eigenlijk passen de liedjes van Exhibit A, van diezelfde J Perkin nog veel beter bij een droombui. Heerlijk :-) Droom nog even verder...

3 Comments:

 • At 12 February, 2005 10:51 , Blogger Elsjefieder said...

  Ik vind het bij dromen altijd zo frustrerend dat wanneer je denkt 'Die moet ik onthouden' dat je hem dan vergeet, en als het zo'n rare droom is dat je hem eigenlijk niet persé wil/hoeft te onthouden, je hem dan nog tot in detail weet. Dat heb ik tenminste altijd...

   
 • At 13 February, 2005 13:00 , Blogger Duckie said...

  Ja, zo'n droom had ik vannacht. Wilde hem onthouden, maar nu, nu weet ik er niets meer van... :-(

   
 • At 13 February, 2005 19:22 , Anonymous W2 said...

  Dromen is voor hippies! ;)
  Maar Solo is natuurlijk niet voor hippies, maar wel weer erg hip.

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home