SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Monday, September 05, 2005

Een waar feest bij Kt in de Melkweg

En dat was 't dan ook afgelopen zaterdag! Met Kt's heerlijke stem die zowel hees als rockster, maar ook mooi helder kan klinken. Met een band met een lekkere vent. Met een lekker ritme onder de liedjes, waar je op uit je dak kunt gaan (woohoo! :) Met alle liedjes van de cd (toch?), maar niet alsof je naar de cd luistert... Een alt, extra lange intro, mooi tussenstuk, extra zelf ingezongen koortjes, het kan allemaal! En I want you back van The Jackson five, prachtig. Ik heb genoten! Het kaartje dubbel en dwars waard. Kortom, het was een waar feestje voor me :o)

Als je trouwens nog een muzikaal 'verantwoorde' recensie wil lezen... Marinus de Goederen van a balladeer had er verstand van...
Meisjes met gitaren zijn tof. Helemaal als ze een beetje stoer zijn. KT Tunstall is zo'n meisje. Ze is 29, komt uit Engeland en heeft inmiddels een platina plaat op zak voor haar debuutalbum Eye To The Telescope. In Nederland kent nog niemand haar. Ten minste, dat dacht ik. Om een uur of tien is The Max van De Melkweg toch behoorlijk gevuld, met vooral meisjes. (Voor de VIP-spotters onder jullie: Jacqueline van Krezip is er en volgens mij ook de Ierse singer/songwriter Luka Bloom.)
KT Tunstall zou niet meer dan een uitstekende dertien in een dozijn singer/songwriter zijn geweest als ze haar goede vriend Akai niet had gehad. Met de Akai Head Rush E1 kan ze in haar eentje een hele band spelen. Vanavond is dat niet nodig, want ze heeft een hele band bij zich. Maar af en toe laat ze horen hoe dat apparaatje van nog geen 200 Euro werkt. Met een klap op de klankkast van haar akoestische gitaar imiteert ze een bass drum en wanneer ze een achtergrondkoortje nodig heeft, dan stelt ze die gewoon samen - laag voor laag. Tijs en Emil (Parachute; Erik is varen) zijn het met me eens: KT Tunstall is een talent. Hoogtepunt van de avond: 'I Want You Back', een cover van The Jackson Five.
Aan VIP-spotting heb ik duidelijk niet gedaan, want ik heb niemand uit het rijtje gezien. Maar die zijn natuurlijk ook niet nodig voor een leuk feestje!

5 Comments:

 • At 05 September, 2005 13:44 , Blogger Sandmannetje said...

  Kt is cool!
  en dat Luka Bloom in het publiek liep... Een duet zou wel leuk zijn!

   
 • At 05 September, 2005 22:07 , Blogger Duckie said...

  Wat zou Luka Bloom hier hebben gedaan? Verlang naar een concert van hem (voor een fatsoenlijke prijs). Stond trouwens naast Maartje en we hebben braaf dezelfde kant op bewogen als we aan het dansen waren :-)

   
 • At 05 September, 2005 22:48 , Blogger SnoopS said...

  Misschien moeten we vragen of we volgende keer mee mogen doen als achtergronddanseressen ;-)

  Enne... een beetje mysterieus, maar wel lekker :P

   
 • At 06 September, 2005 17:47 , Blogger Maarten said...

  KT is leuk ja, afgelopen zaterdag was ik er niet bij. Maar zowel op Rock Werchter als Lowlands liet deze dame al zien dat ze een meer dan goede muzikante is.

  Alleen moet Marinus even verteld worden dat ze Schots is en niet Engels. ;)

   
 • At 07 September, 2005 15:41 , Anonymous Nikki said...

  Jajaja, leuk concert, leuke nummers, leuke afstapjes, leuke gitarist, leuke sfeer. Ik heb me vermaakt (in mn eentje).

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home