SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Monday, June 15, 2009

Back in Costa Rica: water, water en lava

Genoeg water dat hier uit de lucht komt vallen de laatste dagen. La Fortuna (vanaf San Jose noord richting kust) krijgt in iedergeval genoeg water voor al het groen hier.

Vandaag ook een mooie waterval in een natuurpark gezien en lekker in ´t water beneden bij de waterval (nouja, in het riviertje wat erna kwam) gezwommen en ondertussen genoten van ´t uitzicht op de jungle eromheen op de berg en van de waterval op de achtergrond. Was echt genieten. Hadden we wel verdiend na een zware wandeling de berg op in de felle ochtendzon. Helaas werd Judy wat ziekjes en steeds zieker, maar uiteindelijk ging ´t weer wat beter en konden we toch blijven. Zij is nu in ´t hostel een beetje aan ´t bijkomen, terwijl ik hier met drie anderen van onze kamer en ons hostel zit te internetten.

Gister zijn we na een ritje van 5 uur ongeveer vanaf San Jose hier aangekomen. ´s Avonds hadden we niet echt plannen, tot onze hosteleigenaar (Mr. LavaLavaman wordt ie genoemd) riep dat we nu mee naar de vulkaan moesten om lava te kijken. Het regende, maar hij zei dat ´t snel helemaal helder zou zijn rond de vulkaan en dat we ´t dan goed konden zien. Dus wij met z´n vijven (kamergenoten, gevonden in de bus en nog iemand uit ´t hostel) snel in de auto en naar de vulkaan. ´t Was fantastisch. Je zag zo de lava over de stenen naar beneden rollen in ´t donker. Met op de achtergrond allemaal junglegeluiden (krekels en andere beesten). Dat was genieten. ´t Beetje regen deed er niets aan af.

We zijn hier nu wel weer een beetje klaar, nouja, we moeten nog wat bedenken voor morgenochtend. Daarna gaan we naar Monteverde om een canopy-tour te doen (aan een touw door de jungle zwiepen, zoals aan een kabelbaan).

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home