SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Monday, June 15, 2009

Panama rammelt en fluit

Ik heb wel wat over Bocas verteld, maar niet over Panamastad. Dus nog even korte inhaalslag proberen. In ´t kort was Panamastad 10 keer mooier dan San Jose, maar dat was dan ook helemaal niets.

Casco Viejo
Casco Viejo is de latere wijk gebouwd door de Spanjaarden (er is er ook nog een van veel eerder nl). En als je door de zooi heen kunt kijken is ´t denk ik een erg mooie wijk. Maar ´t rammelt allemaal nogal. De arme mensen zijn eruit gestuurd om de wijk op te knappen. Er zitten nu wat leuke restaurantjes en hostels (zoals die van ons, Luna´s Castle was erg leuk!). Mooie pleintjes die enorm Spaans aandoen. Maar daartussen staan huizen die bijna uit elkaar vallen, bouwvallen, leegstaande panden en hangen wat mensen rond. Duidelijk nog wat werk aan de winkel. Maar denk dat ´t over 3 of 5 jaar een erg mooie wijk is.

Panama Viejo
We zijn ook in Panama Viejo geweest, de eerste wijk die de Spanjaarden in Panamastad maakten. Nu niet veel meer van over dan een boel ruines, met daarin oa een klooster, een kerk en een toren. Best leuk, maar je moet er wel wat fantastie voor hebben om er nog wat in te kunnen zien. En al het fluiten en toeteren op straat kunnen negeren. Duidelijk dat hier wat minder toeristen komen dan in Casco Viejo, waar we gelukkig heel wat minder nagefloten en getoeterd werden. ´t Verliest zo wel z´n charme hoor ;-).

Zakendistrict
Dan zijn we ook nog in ´t zakendistrict geweest. Met een trip naar Londen (en het zakengebied daar dat erg mooi was!) nog in ´t achterhoofd was dit een grote ellende. Was echt niets aan en het mooie deel (wandelen langs de zee aan de rand van de wijk) was afgezet. Dus snel door naar ons volgende plan: het Panamakanaal.

Panamakanaal
En het Panamakanaal was dan weer wel heel erg boeiend. We hebben twee schepen door een stuk van het kanaal zien gaan. Duurt erg lang, komt van alles (veel water ook!) bij kijken en is erg indrukwekkend. Alleen al als je bedenkt hoe groot die schepen zijn...

We zijn daarna naar San Jose teruggegaan, volgens het boek een reis van 15 uur, maar met in totaal 4 uur bij de grens een reis van 18,5 uur. We waren wel redelijk gesloopt toen we om 16uur ´s middags eindelijk bij ons hostel aankwamen. Een andere dan de vorige keer in San Jose en dat bleek een goed idee. Leuk hostel, maar vooral veel betere buurt dan de vorige. Hier konden we ´s avonds nog gewoon lopend de deur uit ipv met taxi.

Vanaf San Jose volgende dag doorgegaan naar La Fortuna. En dat hele verhaal kun je hieronder lezen ;-).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home