SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Monday, February 19, 2007

Het Frames-virus

Afgelopen week ben ik weer volop geinfecteerd met het Frames-virus. Een keer in de zoveel tijd komt deze band langs om hun magie te verspreiden. De rockband The Frames komen uit Ierland en zijn een echte liveband. Op het podium zijn ze namelijk veel indrukwekkender dan op het schijfje in je stereo. Deze week heb ik ze in Paradiso (donderdag) en 't Paard (zaterdag) gezien.
Paradiso was een groot feest met een laaiend enthousiast publiek wat maar niet rustig wilde worden. Maar bij Devil Town (cover van Daniel Johnston) moest iedereen met z'n vingers knippen en toen was het wel echt stil voor de rest.
En tijdens Star Star lag Glen op de grond met z'n gitaar en zong 'ie al liggend en met z'n ogen dicht de sterren van de hemel ;) (Star Star hé) met Hotellounge van dEUS erachteraan.
In de toegift wilde het publiek ook wel stil zijn tijdens Leave, een solonummer van de roodharige Ier.

Nog een paar andere fotootjes van de zanger...

't Paard in Den Haag was een heel ander verhaal, daar probeerde een hooligan-type het concert te verstoren (wat ook lukte), maar die is uiteindelijk de zaal uitgezet/uitgegaan(?). Helaas vonden vele mensen daar kletsen belangrijker dan luisteren, maar ook dat werd opeens beter en zo werd het uiteindelijk toch nog een hele bijzondere avond.

En de nacht erna was misschien nog wel veel bijzonderder... We hebben met een groepje ongeveer een uur met de zanger (Glen) staan kletsen. Hij heeft echt een boel leuke, interessante dingen verteld en ook al onze (prangende) vragen beantwoord... Ik zal binnenkort nog wel een weetjes-post maken voor Framesliefhebbers met wat leuke weetjes die hij verteld heeft. Hieronder het gezellige groepje waarmee we bij de uitgang van 't Paard stonden te wachten...

En Glen met z'n love week-mok die verlegen staat te zijn omdat er een camera op hem gericht is...
Op een gegeven moment ging hij een DVD voor ons halen en heeft ie z'n jas aangetrokken. Daarna nog geprobeerd een portretje te maken :)

Het voorprogramma van beide avonden was Bell X1 in akoestische versie. De foto is niet zo geweldig, de muziek wel. Helaas in Paradiso redelijk onverstaanbaar, maar in 't Paard was het goed. Jammer dat iemand (die hooligan van bij The Frames zeer waarschijnlijk) een bierglas het podium opgooide. 19 maart speelt de band in de bovenzaal van Paradiso en daar ga ik zeker heen. Toen ze namelijk in 't Paard bij de toegift van The Frames het podium met deze band mochten delen, werd duidelijk dat de band versterkt nog veel sterker is.

En nu zit ik komende weken dus weer opgescheept met het Frames-virus. En eerlijk gezegd hoef ik er voorlopig nog niet van te genezen...

1 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home