SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Thursday, April 26, 2007

Howth (Dublin deel 2)

Op de eerste hele dag in Dublin besloten we maar meteen de stad weer te verlaten. Ja, de stad bezichtigen doen we wel later... na de pubs maar eens een frisse neus halen buiten de stad. De busreis erheen was een heel avontuur, want de bus die in mijn boekje stond bestond niet meer (31a geloof ik) en 31 zou er wel heen gaan, maar die reed op zondag 4 keer op de hele dag, met de eerstvolgende 1,5 uur later. Daar kwamen we wachter toen we bij bus 31b stonden en we moesten kiezen of we met die bus mee zouden gaan. Dan moesten we nog wel een kwartier lopen naar ons beginpunt, zei de buschauffeur. Nouja, toch maar gedaan. Maar waar moesten we er dan uit?

De buschauffeur was redelijk chagrijnig en had niet echt zin om ons te helpen en zei op een gegeven moment dat we er daar uitmoesten. Stonden we in de middle of nowhere, snel de bus weer in, want langs een lange weg met gewoon nog huizen ernaast, dat was niet helemaal ons plan. Uiteindelijk bij de laatste halte uitgestapt en die bleek midden in onze wandelroute uit het boekje 100% Dublin te zitten. De ene helft van de route hebben we dus maar overgeslagen. We beginnen de wandeling meteen goed met een stevige wandeling omhoog, maar het resultaat was dit:

Van de rotzooi die overal lag heb ik maar geen foto's gemaakt.

Deze foto's zijn zo'n beetje van de wandeling over het hoogste gedeelte. Daarna zijn we dichterbij de kliffen gaan wandelen (die je op de foto hierboven ook al een beetje kan zien) en het strand!

En de mooie clichéfoto uit boekjes:

Foto's van de kliffen. De witte puntjes op het witte zijn trouwens vogels...

En dan de uitzichten (deze hieronder en die clichéfoto van boven) waar wij zo gelukkig van zijn geworden...

Een experimenteel fotootje van het roestige hek en de zee (het zusje van de foto vond m'n fotografiedocent iig niet goed :P)

Ohja, ik was nog vergeten te zeggen dat we niet zo vroeg vertrokken waren. We hadden weliswaar een ontbijt achter de kiezen, maar na het heuvels wandelen en de frisse lucht hadden we toch wel enorme honger gekregen. De tas was alleen leeg en een eettent niet dichtbij. Dus dat werd even doorstappen naar de eerste de beste tent waar we maar meteen heel luxe hebben gedaan: een glas cola en hot chocolate fuzz (ofzoiets). Mjam! Het was warme chocoladetaart met een bolletje vanille-ijs. Daarna moesten we nog wel even wat doen om het lekkere eten weer een beetje te compenseren. Dus zijn we nog een stuk gaan wandelen, maar dit keer wat minder de natuur in (omdat we ook nog een doel hadden, we wilden terug met de DART, een soort regiotrein). Die trein ging aan de andere kant van het schiereilandje, maar de weg ernaartoe was vooral door hét dorp. Gelukkig lag er ook nog een soort 'natuur'pad.

De kerk van het dorp:Nog een mooi verhaal wat er in de buurt van 't kerkje gebeurde. We waren net het dorp ingewandeld en konden de treinrails nog niet vinden en wisten de kortste weg daarnaartoe niet. Dus: we vragen een oudere man die net uit een winkel komt lopen en een beetje gek doet met 't ijsje dat hij in z'n hand heeft (voor z'n kleinkind). Hij vertelt dat het vlakbij is, dat we rechtdoor moeten en aan het einde links. Maar hij biedt ons ook een lift aan! De Ieren staan bekend om hun gastvrijheid... deze man laat het zien! Het was een oude man met een kind op de achterbank, dus veilig was het vast wel. Maar het was volgens hem 5 minuten lopen en dat konden we makkelijk (achteraf was 't wel ruim 10, maar ach...). Dus we hebben gelopen. Toch aardig!

Na links te zijn gegaan liepen we langs de haven...

Een eind verderop vonden we de trein en zijn we terug naar de stad gegaan. 's Avonds gegeten in Woolshed, een Ierse pub/sportcafé waar dus ook 3 wedstrijden van van alles en nogwat tegelijkertijd werden uitgezonden. Het had wel een aparte sfeer. Onder het eten (spinaziecanneloni met friet en salade :P) kregen we een soort Oasis-imitatie (maar ze speelden ook andere alternatieve pop/rockliedjes) te horen. Wel heerlijk hoor, eten met live-achtergrondmuziek. Na het eten zijn we er nog even blijven zitten om te kijken.De avond hebben we afgesloten met de film Once. Daarover later meer ;-)

2 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home