SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Friday, July 10, 2009

Werchter rockt!

Werchter was gaaf! Goeie sfeer, fantastische bands, nog wel prima eten en veel energie. Ik had een lang topweekend. Wist ook niet dat je vier dagen festivallen vol kon houden, maar 't viel me alles mee. Zie op zondag 1 energieke band en je kunt er weer ff tegenaan.

Hoogtepunten:
Jason Mraz in de tent - het hoogtepunt van RW. De sfeer, het publiek, de mafheid van meneer en een ultieme versie van The Remedy. Dat was 't!
Elbow buiten - Na het perfecte concert in Desmet konden ze 't bijna niet overtreffen. Veel publiek stond al klaar voor Coldplay of iets anders daarvoor... dus dat schoot niet op. Sfeer in m'n omgeving was top, het was mooi om toch zoveel enthousiasts te zien en uiteindelijk ook wel veel kippenvel... maar aan Desmet tippen lukte niet echt. Maar nadat ik dit had gezien was 't wel m'n beste concert van RW...alleen daarna kwam Jason nog.
The Killers - I've got soul, but i'm not a soldier is de rest van het weekend niet meer uit m'n hoofd gegaan. Kon me op cd weinig meer herinneren van deze band, maar live was 't genieten.
Kaiser Chiefs - Simpel, maar lekker. Niet de meest intelligente britpop, maar wel makkelijk om op te pikken (na 1 keer refrein kende ik 't lied ook ;-) en met fantastische, nog leuke zanger ook. En z'n enthousiasme en rondgeren. Ja, heerlijk op een festival.
Kings of Leon - Kapot was ik tijdens Nick Cave. Was zo misselijk dat ik eigenlijk 't vak uitwilde. Toch maar volgehouden, want 't was nog een kwartier. En wat blij... we schoven op van vak 1 naar achterin vak 2 waar we meters ruimte voor onszelf en onze Israelische 'vrienden' hadden. En waar we rondjes hebben gedraaid, naar de rijen achter ons (achter 't volgende hek) hebben gezwaaid, hebben (rond)gesprongen, hebben gedanst en gelachen met de Israeli's en Maltezers. En Kings Of Leon zelf werd steeds leuker en leuker. Toch ook wel een fijn bandje.
Coldplay - Beetje zelfde show als in Ahoy', maar misschien was ik hier ondanks de slechtere plek dan in Ahoy' toch meer onder de indruk. Ik heb toch wel hele tijden met kippenvel op de armen staan kijken en luisteren. Bijzonder!
Oasis - Gewoonweg stomverbaasd. Je leest de verhalen wel over arrogante Liam. Maar je gelooft 't pas als je 't ziet. Je hebt 't dan pas echt door. En wat kan Noel mooi zingen. Wat maakt híj mooie liedjes. En wat was Don't look back in anger met liefdevol zingend publiek prachtig!

Verrassing van 't festival was Just Jack. Een Nizlopi-ervaring. Je komt aanlopen en wordt overweldigd door de vrolijkheid, terwijl je zelf nog brakkerdanbrak daar staat. Echt, wat muziek dan wel niet met je kan doen! Heerlijk :)

Favoriete liedje: Elbow - Weather to fly of/en Coldplay - The Scientist.

Gezien:
Donderdag:
Dave Matthews Band (maar nog niet gekalmeerd van de 7 uur file)
Placebo (half)
Oasis
Prodigy (half)

Vrijdag:
Just Jack
White Lies (gaaf hoe zoveel mensen werkelijk alle teksten kenden!)
Amy MacDonald
Elbow
Jason Mraz
The Killers (vanaf de zijkant)
Coldplay

Zaterdag:
Jasper Erkens (half)
Regina Spektor
Limp Bizkit (van ver weg)
Franz Ferdinand
Nick Cave and the bad seeds
Kings Of Leon
Grace Jones (stukje)
2manydj's (al dansend over 't halve terrein :)

Zondag:
Seasick steve (luisterend op 't gras)
Lady Linn and her magnificent seven
The Script (half)
Black eyed pas (half)
Kaiser Chiefs

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home