SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Saturday, April 01, 2006

Nutteloze weetjes over Madrid

Welkom bij de eerste aflevering van Nutteloze weetjes over Madrid. In deze aflevering véél nutteloze weetjes over -jawel- Madrid en zijn haar inwoners.

Wist je dat...
- extreem veel Spanjaarden nog in een bontjas rondlopen. Waar je in Nederland waarschijnlijk uitgekotst wordt met een echte bontjas aan, lijkt het hier nog een statussymbool te zijn. Als je ze wil spotten: loop even door de wijk Salamanca.
- er dus logischerwijs ook bontjaswinkels zijn. Brrrrrrr....

- mensen hier heel graag herrie willen schoppen. Het schijnt dan ook één van de luidruchtigste steden van Europa te zijn. Wil je twee verkeersvoorbeelden?
* Agenten maar al te graag midden op een verkeersplein gaan staan om zich helemaal suf te fluiten en te ochtendgymnastieken. En waarom ze er dan staan mag Joost weten, want de verkeerslichten doen het gewoon.
* Spanjaarden in het verkeer lichtgevoelig zijn. Bij het minste of geringste komt er weer een *TUUUUUUUUUUUUUUT*

- geen muziek op je oren hoeft te zetten als je de metro instapt. In 7 vd 10 keren dat ik de metro instap kom ik wel ergens een muzikant tegen. Alleen soms is het misschien toch beter wél je eigen muziek bij te hebben, omdat het soms zo verschrikkelijk slecht klinkt! (maar ik heb nog maar 1 keer gezien dat een muzikant in mijn wagon van helemaal niemand geld kreeg)

- als er ergens staat dat je niet mag roken, dat je toch best een sigaretje op kan steken? De universiteit hangt vol met verboden te roken-bordjes, maar niet dat iemand zich eraan houdt. De kantine van sociologie is net zo'n rokershol als een gemiddeld rokerscafé om 4 uur 's nachts. En het is niet alleen in de kantine, ook in de gangen paft men erop los.

- de kantine verder ook maar een beetje apart is. Je moet eerst op een automaat kiezen wat je wil eten om dat vervolgens aan de balie af te gaan halen. Vind het maar een vreemd systeem en het is nog lastiger als je niet alle gerechten in het Spaans kent. Dan is het elke keer weer gokken bij de automaat.
En dan mag ik de drank ook niet vergeten! Waar je je in Utrecht pas kan bezatten als je de uni uitloopt (ok, op Trans 10 is dat toch niet zo ver), hoef je hier alleen een kaartje uit de automaat te halen en er wordt zo een wijntje, biertje of sterke drank voor je neus gezet. Zodat je vervolgens als een soort cafébezoeker (stinkend naar de rook en met je zatte kop) naar college kan. Snap je nu dat er hier niet zo hard wordt gestudeerd? ;)

- ze hier nog niet helemaal van het woord efficiency hebben gehoord. Wat voorbeelden:
* In de hokjes bij de metro zitten standaard 2 of 3 mensen, terwijl er maar 1 balie is.
* In de cafés en winkels staan ook véél meer mensen dan nodig en dus de halve dag te niksen.
* Sommige docenten hun hele colleges hebben uitgeschreven, maar het vervolgens wel allemaal letterlijk voorlezen in plaats van dat ze het uittikken en ronddelen.
* Ik gisteren zelfs hoorde dat een docent letterlijk artikelen voorlas, die je dan op moest schrijven...
* Er geen vakomschrijvingen op de uni te vinden zijn, maar je wel 6 weken lang kan 'aanschuiven' bij een les, zodat de docent bijna elke les nog een keer samengevat moet vertellen waar de cursus over gaat. Gelukkig zijn sommigen wel zo slim het uit te tikken en rond te delen.
* Je voor élk vak een formulier met de hand in moet vullen en een pasfoto op dat formulier moet plakken. Buiten dat wil de uni zelf ook nog 2 pasfoto's... over zinloos gesproken!

- Docenten van comunicación audiovisual humor hebben. En ook meedoen aan de demonstratiecultuur die hier heerst. Ik heb m'n eerste handtekening gezet hoor. Dit na een voorgelezen brief van twee kantjes over de dramatische omstandigheden waarin wij fotografiecursussen moeten volgen (te oude camera's, geen materiaal, teveel studenten, geen technicus waardoor te weinig tijd om in het lab door te brengen). En de docent is er nog elke les boos over. Dat is dan wel een beetje jammer, want na een week of 2 begint dat toch te vervelen.

Tot zover deze aflevering van Nutteloze weetjes over Madrid. Tot de volgende keer!

3 Comments:

 • At 02 April, 2006 15:36 , Anonymous Judy said...

  Hee Maartje,

  Nou deze nutteloze weetjes gelden niet alleen in Madrid, maar zijn ook volledig toepasbaar op Granada!

  Liefs Judy

   
 • At 03 April, 2006 13:24 , Anonymous Marleen said...

  Helaas zijn ze niet toepasbaar in Nijmegen... hmm, klinkt helemaal nog niet zo slecht! :-)

   
 • At 06 April, 2006 18:20 , Anonymous Anonymous said...

  Dat van die bontjassen is zo typisch. Ze lopen ook veel langer met dikke kleren rond, (de 'oudjes' dan)

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home