SnoopS' hoekje

No puedo creer mis ojos...

Monday, August 14, 2006

Knie

Zo loop je op Haldern en zo wankel je over Haldern al steunend op iemand anders. Vorige week zaterdagochtend net na het opstaan zakte ik door m'n knie. En ik kreeg er gratis pijnscheuten bij. Dat is langzaam (de dinsdag erna!) bijgetrokken en sinds dinsdagmiddag lukte het me weer enigszins 'normaal' te lopen, al was het héél voorzichtig en niet helemaal pijnloos. Toch maar even naar de huisarts gegaan en ik mocht het laten onderzoeken bij de specialist. Een hele opluchting, aangezien ik al een jaar of 9 met knieproblemen rondloop, maar zelden zo erg als nu.

De specialist, een orthopeet, heeft 't eens bekeken, bevoeld, gedraaid en toen foto's laten maken. De foto van m'n linkerknie was toch beduidend anders dan die van m'n rechterknie. M'n linkerknie is twee bot(stuk)jes rijker. Die horen er niet nee. Ze zitten ook gruwelijk in de weg, waarschijnlijk is dat de oorzaak van m'n pijnscheuten en het op slot springen van m 'n knie (waar ik met enige regelmaat last van heb). Die moeten er dus uit tijdens een kijkoperatie.

Ondertussen doet lopen nog steeds zeer. Niet die paar meter van de voordeur tot m'n fiets, maar wel een wandelingetje of een poosje staan. Dus die kijkoperatie is erg welkom. Helaas zal ik daar nog wel even op moeten wachten, bij het ziekenhuis waar ik ben geweest moet ik nog 4 weken wachten op een operatie, maar ondertussen is m'n vader op zoek gegaan naar een kortere wachttijd. We hebben er zelf één van 3 weken gevonden (toch weer een weekje minder) en twee mensen proberen nog te bemiddelen in wachttijd. Ik hoop dat 't niet te lang duurt, want dan kom ik wéér in problemen met studeren. Na m'n kijkoperatie mag ik namelijk twee weken helemaal niets (ja, rusten en dus dingen op bed doen) en daarna moet ik revalideren, fysiotherapie, opnieuw leren lopen (tenminste, da's me verteld).

En dan die foto. Ik heb krukken gehaald, zodat ik wat beter dat wandelingetje kan maken of langer stil kan staan. Van het weekend ga ik namelijk -hoe eigenwijs ook- toch naar Lowlands. Dan maar met krukken en een stoeltje om even bij te komen, ik ga. Maar dat lopen met krukken is wel dodelijk vermoeiend zeg! Ik dacht dat ik wel een beetje kracht in m'n armen had, maar 't valt me nog niet mee. Gelukkig was ik van plan vooral met 1 kruk te lopen, zodat ik dat ene been wat minder kan belasten, maar niet helemaal hoef te ontlasten. Dat lijkt me namelijk een stuk prettiger lopen dan dat gehinkel met krukken.

Dit verhaal zal nog wel een vervolg krijgen als ik weet wanneer ik waar geopereerd word ;) En als je een meisje op Lowlands tegenkomt met krukken, mag je gerust even zwaaien :-)

3 Comments:

 • At 14 August, 2006 23:10 , Blogger Maarten said...

  Dat was vorige week wel even schrikken ja op Haldern, maar al leunend en steunend zijn we de dag mooi doorgekomen.

  Gelukkig kan er nu een specialist naar kijken en het zelfs hopelijk oplossen. Mocht je kruk op Lowlands niet bevallen mag je m'n schouder wel weer lenen hoor. :P

   
 • At 21 August, 2006 13:51 , Anonymous Marleen said...

  Hee Maartje! Wat vervelend allemaal zeg! Hopelijk kan je snel terecht voor een kijkoperatie.

  Ik heb nog wel gezwaaid tijdens Lowlands, maar geen meisje met krukken gezien...;-)
  Nog naar je zin gehad????

  Spreek je wel weer!!
  x Marleen

   
 • At 04 September, 2006 21:02 , Anonymous Hilde said...

  Dacht wel dat ik je zag lopen op Lowlands (niet bij Belle & Sebastian alleen)
  Maar je keek niet, dus niet gezwaaid :)

   

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home